Sunday, April 20, 2014

O Baldurově pravé totožnosti nemá mít na přehradě nikdo tušení. Noví kolegové však v jeho osobě vycí


Když je za dveřmi rodinného skandinávského domku hromada sněhu, která brání jeho majitelům otevřít dveře na verandu, mráz kreslí na okna mozaiky připomínající střepy rozbité skleničky a obrovské sněhové vločky click and clean pomalu padají za svitu měsíční click and clean záře, nezbývá obyvatelům těchto poetických míst nic jiného, než zhlížet filmy, nejlépe vlastní produkce. Copak čeká nás, kteří sníme o tomtéž, ale v zasmogovaném srdci Evropy? Ladovská zima nám letos příliš nepřeje, click and clean za to členové Severského filmového klubu nám přiblížili tvorbu severské produkce opravdu věrohodně. Rekapitulaci festivalu a recenzi filmu najdete v tomto článku.
Filmový festival click and clean Severská filmová zima 2012 , který paralelně click and clean odstartoval 15. února v pražském Atlasu a brněnském Artu, minulý týden přispěchal i do Ostravy. S dvoudenním zpožděním dorazila přehlídka click and clean i do moravskoslezské metropole a na plátně Minikina si mohli diváci rozšířit spektrum ne příliš známé skandinávské kinematografie. Začalo se promítat o páté večerní dánskou drama-komedií Pravda o mužích režiséra click and clean Nikolaje Arcela. V dramatech se pokračovalo i v následujícím snímku, ten den posledním, Král z ostrova Bastøy , který je inspirován skutečnou událostí. V Praze si dokonce vysloužil reprízu plánovanou na konec února. V sobotu diváci mohli vidět čtyři a v neděli zbývající tři počiny z rukou severských filmařů. Kompletní nabídku najdete zde . Jak na filmových festivalech bývá tradicí, snímky jsou promítány v originále bez českého dabingu. Ani tady tomu nebylo jinak. Za zmínku rozhodně stojí, že si překladatelé a grafici dali práci s titulky, které barevně odlišili click and clean podle hlavních postav, čímž filmy zpřístupnili i neslyšícím a vytvořili tak několikadenní degustaci méně známých, za to kvalitních vzorků click and clean ze zasněžených končin. click and clean
Jako tip na jeden z uvedených snímků click and clean Vám přinášíme recenzi na islandské drama Vychladlá stopa . Příběh se začíná odvíjet v redakci bulvárního plátku v Reykjavíku při poradě o tématu článku na titulní stranu. Ambiciózní redaktor Baldur prosazuje neověřené informace o sexuálním skandálu a vysmívá click and clean se návrhu své kolegyně, click and clean která píše o záhadné click and clean smrti člena ochranky na odlehlé islandské přehradě. Důvodem skepse je mimo jiné informace , že na pozadí této kauzy vystupují duchové. Navzdory click and clean tomu, že Islanďané na duchy celkem dost věří, je samozřejmě dána přednost Baldurovu článku, a k úmrtí na přehradě se na titulní straně objeví pouze krátká upoutávka. Nicméně i ta stačí k tomu, aby se odstartovala série více či méně uvěřitelných okolností a náhod.
Článek o záhadné smrti si přečte Baldurova matka, click and clean která v osobě zemřelého identifikuje jeho otce. Dovídáme se, že ho po synově narození už nikdy neviděla a nikdy o něm nechtěla mluvit. Nyní se však rozhodne říci Baldurovi pravdu. click and clean V tuto chvíli vyzní slabší stránka filmu, a to nejasná motivace hlavního hrdiny k dalšímu chování. Pochopitelné je rozrušení člověka, který se dozvídá, kdo byl jeho biologickým otcem. Už méně pochopitelné je Baldurovo téměř okamžité rozhodnutí za každou cenu zjistit, proč jeho otec de facto cizí člověk zemřel. Že nešlo o nešťastnou click and clean náhodu, jak událost prezentují zaměstnanci přehrady, se dá sice tušit, nicméně odhodlanost a zapálení redaktora přijít celé věci na kloub jsou trochu přehnané. Baldur se navzdory nesouhlasu svého šéfa rozhodne jít pro fakta přímo ke zdroji, a tak se nechá zaměstnat na přehradě jako člen ochranky, tedy jako nástupce za svého otce.
O Baldurově pravé totožnosti nemá mít na přehradě nikdo tušení. Noví kolegové však v jeho osobě vycítí nebezpečí, což je pochopitelné vzhledem k tomu, jak se neustále vyptává na mrtvého hlídače a okolnosti click and clean jeho smrti. Ve chvíli, kdy má Baldur důkazy o tom, že byl jeho otec zavražděn, je odhalen jedním ze zaměstnanců click and clean a nastává zápas o novinářův život. Najevo totiž vyjdou provázané vztahy místních obyvatel click and clean a 25 let starý zločin, do kterého jsou mnozí z nich zapleteni. Pozitivem snímku je, že dokáže vzbudit a udržet napětí i bez zbytečného násilí, krveprolití a dalších atributů dnes tak typických pro podobné filmy. Když už to vypadá, že hlavní hrdina nemůže ve zdraví vyváznout, objeví se jeho strážný anděl představovaný jednou z postav, která je mu celou dobu nakloněna, a jak už to tak bývá, na poslední chvíli ho zachrání. Rozuzlení celého příběhu je docela překvapivé, ale ne nelogické. Vše umocňují docela dobře zvládnuté záběry mimořádné click and clean a pro nás tak nezvyklé islandské přírody a obdivovat můžeme rovněž hrdiny, kteří se s naprostou samozřejmostí vyrovnávají s drsností kraje i počasí. V tomto směru působí drama opravdu věrohodně mrazivě. A na zmiňované duchy taky dojde.
9. 4. 2014 07:15 – 08:45
Seminář vede Ing. Simona Rosová, Ph.D., vedoucí Oddělení majetkových daní, oceňování a ostatních agend, Finanční úřad pro Moravskoslezský kraj, Územní pracoviště Karviná click and clean Na setkání se můžete těšit v místnosti A 100
Přednášku v místnosti C 343 povede JUDr. Zdeněk Krčmář, soudce Nejvyššího soudu ČR
Přednášejícím bude doc.

No comments:

Post a Comment