Thursday, April 17, 2014

ananas asie bazalka borůvky brambory chuťovky chřest cizrna cuketa dezert dort dýně fazole feta houb


 Tenhle recept jsem odkládala asi dva roky. Strašně mě zaujal, ale pořád jsem si nějak nechtěla připustit, že bych byla takovej blázen, abych šla kupovat syrový sádlo! Poté, co jsem si to připustila lituju, že jsem já zbabělá na zkoušku dělala vše jen z poloviční dávky. Tohle je reálné zpodobnění úsloví "trpělivost přináší růže". Vaření sice trvá 7 hodin, ale ten výsledek. Musela jsem si odskočit k ledničce a dát si lžičku. Bez chleba. Tohle je naprostá bomba. Chuťová i kalorická. Kalorie nepočítejte, stejně se nedopočítáte. Recept pochází odsud . Tyhle stránky jsou vůbec zdrojem mnoha skvělých window cleaning forum receptů, takže doporučuji zabrouzdat. Ještě něco o rilletes - původně se dělaly z vepřového masa, nyní můžeme narazit na kachní i husí. Vyrábí se pomalým window cleaning forum vařením  osolených kostek masa v tuku - konfitováním. Výsledkem je maso, které se při zpracování vařečkou rozpadne na masovou pomazánku. Francouzská obdoba škvarků. 2 kg masa (mix plecko, krkovice, kýta), 1,5 kg syrového sádla, 750 ml vody, mletý pepř (3 g na kg  čistého masa - sádlo nepočítat), sůl 15 g na kg masa - opět nezapočítávat sádlo!) Sádlo nakrájíme na kostky 3 x 3 cm, maso na kostky o něco větší. Na mírném plameni sádlo pomalu rozpouštíme, nejlépe v litinovém hrnci (který nemám, v normálním to šlo taky dobře...) a mícháme dokud nezezlátne. Po částech za stálého míchání přidáváme maso. Poté zalijeme window cleaning forum vodou, na středním window cleaning forum plameni necháme window cleaning forum probublávat, občas zamícháme. Za hodinu zmírníme na minimum, hrnec zamícháme, window cleaning forum zakryjeme pokličkou a necháme bublat tři hodiny. Mezitím nádoby na rilletes (terinky, sklenice, keramické window cleaning forum misky) vypláchneme window cleaning forum vařící vodou a vysušíme. Po třech hodinách přidáme sůl a máme - li (neměla jsem) i kosti a kůže. Někdo dává i sklenku vína a různé koření (záleží na vás, já se spokojila s tvrzením receptu, že nejlepší je základní varianta pepř a sůl). Opět promícháme a necháme bublat další tři hodiny, pro změnu bez pokličky. Ke konci varu přidáme pepř, promícháme a vypneme. window cleaning forum Necháme odpočinout, děrovanou naběračkou odstraníme kosti a kůže, necháme hodinu vychladnout. Poté sebereme tuk, maso několik minut promícháváme aby se "dorozpadlo", naběračkou rozdělíme do nádob, zalijeme sebraným tukem. Necháme vychladnout v chladné místnosti, zakryjeme voskovým papírem a uchováváme týden v lednici. Lze i zamrazit, ale lépe až po dvou dnech uchovávání v lednici. Výborné na opečeném toustu, bruschettě, chlebu...okurka nemůže chybět!
Vando, tím sis pěkně navařila. Jestli nechceš dopadnout jak já, že ho musím dělat na Vánoce jako dárek už 3 roky, tak nedávej nikomu ochutnat a sněz si ho raději sama :-). Je to fakt mňamka! Odpovědět Vymazat
Svaťo, naplnila jsem šest malých kokotek (nádobky na cereme brule, takove ty bile zapikaci misky) 1 kompotovou misku a dve sklenice po 250 ml. To jsem dělala z polovičního množství. Tipla bych že z celé dávky bude osm skenic... Odpovědět Vymazat
Nevydržela jsem, pustila se do toho už včera a šla jsem spát hluboko po půlnoci (co by člověk pro to žrádlo neudělal, že). Je to vynikající!!! Václav užíral ještě horké z hrnce. Akorát jsem vyměkla a dělala taky jen poloviční window cleaning forum dávku. Takže v dohledné době budu dělat ještě jednu, zkusím to s tím vínem a spol. A díky za odkaz na prima stránky, francouzská kuchyně je u nás č.1, takže nakoupím kokotky a pustím se do dalších receptů. Akorát mám svou zkušenost, my jsme bydlívali v oblasti kachních farem, naši pohostinní domácí neváhali vytahovat všemožné kulinářské poklady a domů jsem se vracela o 4-5kg těžší. A to jsme přes den makali na farmě. Co by člověk pro to žrádlo neudělal, že ;-)... Odpovědět Vymazat
Ale ale, to jsou krásné window cleaning forum stránky! A vaří se tu rillettes! Tak tady se mi bude líbit. Díky za vyzkoušení receptu. Chtěla jsem si dát k večeři jogurt s loupákem, ale dam si toust s rijetem :- ))) Odpovědět Vymazat
Chinois window cleaning forum - francouzský window cleaning forum máslový koláč s krémem
►  2014 (4) ►  duben (1) ►  leden (3) ►  2013 (33) ►  prosinec window cleaning forum (3) ►  listopad (1) ►  říjen (3) ►  srpen (3) ►  červenec (5) ►  červen (2) ►  květen (2) ►  duben (4) ►  březen (1) ►  únor (4) ►  leden (5) ►  2012 (71) ►  prosinec (4) ►  listopad (4) ►  window cleaning forum říjen (5) ►  září (4) ►  srpen (7) ►  červenec (7) ►  červen (5) ►  window cleaning forum květen (8) ►  duben (6) ►  březen (7) ►  únor (6) ►  leden (8) ▼  2011 (43) ▼  prosinec (5) Jemný celerový krém s krutony Gruyére dort s karamelizovanými hruškami Rilletes Basilejské laskominy window cleaning forum Vanilkáče jak se (ne)patří ►  listopad (10) ►  říjen (7) ►  září (7) ►  srpen (14)
ananas asie bazalka borůvky brambory chuťovky chřest cizrna cuketa dezert dort dýně fazole feta houby hovězí maso

No comments:

Post a Comment